Renovering

Ibland kan man vilja förändra lite hemma och då bör man veta att det är lite olika regler som gäller för bostadsrättshavare och hyresgäster.

Hyresgäst
Som hyresgäst får man i regel inte göra någonting själv. Vill du förändra och göra om ska du boka en besiktning av lägenheten och sedan kommer du och styrelsen överens om vad som bör göras och bokar tid för när fastighetsskötarna ska göra jobbet. Skulle du ändå vilja göra någonting själv så kontaktar du styrelsen och ber om lov (använd blanketten nedan). Gör du som hyresgäst någonting utan lov kan du komma att bli skyldig att återställa lägenheten i befintligt skick den dag du väljer att flytta. 

Bostadsrättshavare
Är du medlem i föreningen kan du göra mer av jobbet själv. Tänk dock på att en del jobb kräver speciella behörigheter t.ex. arbeten med el och vatten. Anlita en utbildad fackman för dessa jobb, utan intyg och rätt certifikat gäller inga försäkringar. Samtidigt som mycket är tillåtet att göra så finns det saker man inte kan göra hur som helst. En sådan sak är att ta bort/flytta väggar. För att inga tokigheter ska ske har vi tagit fram blanketten "Ansökan om ändring i lägenhet". Du hittar en länk till den här under. Fyll i den och maila in den till styrelsen alternativt lämna den i föreningens brevlåda i port 22, 1 trappa ner. 

Eller maila in ansökan till brfvendelsoskolvag@live.se
 

Regler vid renovering

Att göra om hemma är roligt men samtidigt måste man se till att inte störa grannarna. Lär därför igenom reglerna som gäller vid renovering innan du börjar. 

Tempgivaren i hallen

Givaren får inte monteras ned, målas över eller döljas på något sätt. Givaren kontrollerar temperaturen i lägenheten och låter Nordiq styra och övervaka värmesystemet så att inomhusklimatet blir så bra som möjligt i respektive lägenhet.
Varje givare har ett unikt nummer som ej får övertäckas.
Mer om givaren här


Specialerbjudande

Flügger färg på Vendelsövägen 51 (bakom Statoil) erbjuder alla medlemmar inom Brf Vendelsö Skolväg hela 28% rabatt på Flügger färgprodukterna. Fredrik och hans personal hälsar alla varmt välkomna in till butiken för en närmare titt på utbudet och tips och råd när ni vill göra om där hemma.